foredrag med Hans-Peter Tams om Mindernes Dæmoner

Dato/klokkeslæt
Dato- 17/09/2019
19:00 - 21:00

Sted
Frederiksberg slot

Kategori


Den 17. september 2019, kl. 19.00 har bestyrelsen formået Hans-Peter Tams til at fortælle om sine oplevelser under Den anden Verdenskrig, da han med ansvar for sine søskende flygtede gennem det krigshærgede Tyskland. Fra absolut pålidelig side forlyder det, at dette foredrag er gribende og rørende.

I forbindelse med foredraget serveres smørrebrød, 1 øl og 1 snaps samt kaffe.

Prisen er 150,00 kr. pr. deltager, og ledsagere er velkomne.

Tilmelding til arrangementet, der finder sted på Frederiksberg Slot, skal ske til tilmeldingstelefonen, 40810040 eller herunder senest den 10. september 2019. Tilmeldingstelefonen er åben i perioden 2. til 10. september mellem kl. 18.00 og 20.00.

 

Hans-Peter Tams vil fortælle om Mindernes Dæmoner, der er hans oplevelser under 2. verdenskrig

Livet igennem har Hans-Peter Tams været forfulgt af dæmoner – dæmoner, der plagede ham i natlige mareridt, hvor barske barndomsminder trængte sig på.
Det er barndomsminder om en hovedløs krig – om børn på flugt gennem en kold, rå og brutal verden, hvor det var alles kamp mod alle. Siden forsøgte han at flygte fra mindernes dæmoner, ved at fortie og fortrænge dem, indtil han omsider fandt ud af, at tavlen først kan viskes ren, når den er skrevet fuld.

Ansporet af sin mangeårige ven, Poul Erik Nielsen Rud, begyndte han da at skrive sine minder i brevform. Det blev en sej kamp, som varede i mere end to år, men for hvert brev, kunne en tavle viskes ren.

Rammen er rå, for den handler om krig, død og ødelæggelse – men indholdet er kærlighed og sammenhold, og et af de smukkeste portrætter, der er skrevet om en mor – en mor, der indgød sine børn en ubrydelig tro på, at hvis man bare holder sammen og stoler på Guds omsorg, så ordner det hele sig til sidst.

Det gjorde det også – og til sidst lykkedes det også Hans-Peter Tams, at få bugt med mindernes dæmoner i form af denne bog – en bog, der først og fremmest skal ses som et budskab om, hvad prisen er for frihed og demokrati.

Tilmelding

Der er ikke åbent for tilmeldinger, før det tidligere arrangement er afholdt, eller hvis tilmeldingsfristen er overskredet.