Københavns Uropatrulje

Dato/klokkeslæt
Dato- 19/04/2022
19:00

Sted
Frederiksberg slot

Kategori


Tirsdag den 19. april 2022, kl. 19.00 fortæller Tom Guldbæk Olsen om arbejdet i Københavns Uropatrulje.


Foredraget tager afsæt dels i bøgerne: De levende og de døde og: Uro`erne kommer, kombineret med fortællerens egne oplevelser i miljøerne i tiden. Bøgerne vil kunne købes efter foredraget.

Der vil være fokus på Uropatruljens arbejde på Christiania og i Istedgadekvarteret. Men også på de ofte voldsomme konfrontationer, som personalet i Københavns Uropatrulje var en del af i det voldelige BZ-miljø, der især udspandt sig i København i 1980`erne. Derfor vil der være fokus på dette årti i foredraget.

Tiden, frem til Københavns Uropatrulje blev nedlagt i 2001, var præget af patruljens arbejde i de ofte dysfunktionelle subkulturer, der var synlige i København i tiden frem til lukningen. En anderledes form for politiarbejde, hvor den enkelte urobetjent måtte indleve sig i de miljøer, som der arbejdes i, og hvor vold, markomisbrug, prostitution, drab og mødet med byens udstødte, var en del af arbejdsdagen.

Uropatruljens arbejde var i tiden genstand for kritik og teorier om, at urobetjentene ofte overskred deres beføjelser, ligesom Uropatruljen gennem sin levetid ofte gav anledning til avisoverskrifter. Dette vil der, under foredraget, blive forsøgt givet en forklaring på.

Foredraget finder sted i Riddersalen på Frederiksberg Slot. Efter foredraget er der smørrebrød, øl/vand og kaffe i Cafeteriet. Prisen for dette arrangement er 150,- DKK pro persona og ledsagere er velkomne. Tilmelding via herunder eller på tilmeldingstelefonen 40810040 senest mandag den 11. april 2022.

Tilmelding

Der er ikke åbent for tilmeldinger, før det tidligere arrangement er afholdt, eller hvis tilmeldingsfristen er overskredet.