Foredrag med Oberst Mads Rahbek og forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky.

img_7581

Tirsdag den 13. september 2016 var 80 personer samlet på Frederiksberg Slot for at høre den nye chef for Den Kongelige Livgarde oberst Mads Rahbek samt hans hustru forfatterinden Anne-Cathrine Riebnitzsky.

Anne-Cathrine Riebnitzsky startede med at fortælle at hun er uddannet sprogofficer ved forsvaret, og i den forbindelse har været udsendt til Afghanistan i perioden 2007 til 2009. Endvidere har Anne-Cathrine være sprogofficer i Russisk ved den Danske Ambassade i Moskva.

Anne Cathrine fortalte også om tiden på forfatterskolen, og de 4 bøger der hidtil er udgivet. Herunder ”Kvindernes Krig” og ”Den Stjålne vej”.

Anne Cathrine Riebnitzsky har bl.a. modtaget Bog Forums Debutantpris i 2012 samt De Gyldne Laurbær i 2013. Anne Cathrine er den 5 mest solgte forfatter i Danmark i 2014.

Oberst Mads Rahbek fortalte herefter om sin uddannelse indenfor forsvaret. Oplyste bl.a. at han er 3. generation ved Livgarden.

Fortalte også om sine udsendelser til bl.a. Balkan i 1993 og Afghanistan.

Oberst Mads Rahbek har bl.a. gjort tjeneste ved Forsvarskommandoen og i Forsvarsministeriet.

I 2012 blev han chef for hærens sergentskole i Sønderborg som senere flyttede til Varde.

Som øverste chef for Den Kongelige Livgarde fortalte han bl.a. om basisuddannelsen af de unge gardere og om uddannelsen af vagttjenesten m.m.

Nævnte bl.a. den korpsånd der hersker ved Livgarden og som gerne senere skulle gå videre til De Danske Garderforeninger ved hjemsendelsen. Det ligger Mads Rahbek meget på sinde, at de unge gardere bliver en del af Garderforeningerne efter hjemsendelsen på en eller anden måde.

Talte også om de trusler der er ude omkring i verden samt hvordan man forbereder sig på eventuelle trusler ved De Kongelig Slotte og palæer.

 

Følgende nye medlemmer modtog Garderforeningen i Københavns medlemstegn. Jonas Toke Brix Clausen – Erik Frederiksen – Ole Amstrup – Hans Muhs – Christian Vester Pedersen samt oberst Hans Rahbek.

En utrolig spændende aften sluttede med et par stykker smørrebrød i cafeteriet på Frederiksberg Slot.

Feb. 69  Chr. Roland Christiansen