Rundvisning Royal Arena med efterfølgende spisning i Dalle Valle i Fields

Torsdag den 17. oktober kl. 17:00 afholdt Garderforeningen i København en guidet rundvisning i Royal Arena.

Et pænt antal medlemmer var mødt frem, og vi blev alle budt velkommen af Lajla, som er Royal Arenas lokale guide. Arrangementet var arrangeret af Ole Abildgaard, som har sin gang i Royal Arena som Backstage Superviser, der tager sig af aktuelle kunstnere og deres hjælpere samt er ansvarlig for sikkerheden omkring de enkelte arrangementer i Arenaen. Både Ole Abildgaard og Lajla supplerede hinanden i rundvisningen.

Som mange sikkert har troet så har Royal Arena ikke en royal tilgang til sit navn, men er opkaldt efter sin hovedsponsor Royal Brewster.

Vi startede rundturen i selve hallen, hvor de enkelte events bliver afholdt. En fantastik fleksibel hal med plads til 16.000 tilskuer i alt. Selve gulvarealet kan udvides/formindskes efter behov. Det gør man ved at skubbe rundt på siddetribunerne. Selve senen kan skubbes frem eller tilbage alt efter hvilken arrangement, der skal afholdes. Udover diverse kunstnere som har optrådt i hallen, har der også været afholdt større event som EM i Håndbold, Ishockey, EM i Svømning. Og til næste år skal der afholdes seksdagesløb.

Herefter førte Ole Abildgaard og Lajla os Backstage gennem områder og lokaler, som kun de færreste har set.

Vi kom ind i de rum, som de enkelte kunstnere opholdt sig i, når de ikke var på scenen.

Vi var inde i rum hvor de enkelte kunstneres hjælpere opholdt sig samt det lokale køkken med opholdslokale.

Vi kom igennem det rum, hvor øllet blev opbevaret. Der er altid 30.000 liter øl i beredskab.

Rundvisningen forsatte herefter i alle de rum og gange Backstage, hvor Ole Abildgaard arbejdede. Han gennemgik de opgaver, han og hans hjælpere havde i forbindelse med sikkerheden under de forskellige events.

En tur i den store hal, hvor alle lastbilerne læssede materiel af og på, blev der også tid til.

Til sidst var vi en tur i det der blev kaldt AUDI Lounge. Et mere privat område, hvor de enkelte sponsorer var hængt op på væggen. I området var det også muligt for firmaer eller privatpersoner at købe/leje en lounge for et år ad gangen. Vi var inde i en af de mere eksklusive longer, meget dyr, men så var der også en privat bar, siddepladser i et lukket rum med panoramavinduer ud til arenaen. Et rum i pomp og pragt. Der var også andre rum, som var mindre luksuriøse.

Afslutningsvis gik vi alle til Fields hvor vi indtog en dejlig aftenbuffet i Dalle Valle hertil et glas øl/vin eller vand til maden.

Der skal lyde en stor tak til Ole Abildgaard for arrangementet og til Lajla for sin engagerede rundvisning.

En fantastisk aften.                                                                                AUG-72 Søren Sonberg