Foredrag om ”Årets gang i Kongehuset”.

 

Tirsdag den 23. oktober 2018 havde Garderforeningen iKøbenhavn foredrag på Frederiksberg Slot om ”Årets gang i Kongehuset”. Der varet rigtig pænt fremmøde.
Torben Nielsen blev ansat som Livrist den 1. februar 1974 ogudnævnt til Løber i 1979. I 2006 blev Torben Nielsen udnævnt til Jæger. SomJæger arbejder man fra torsdag til torsdag og er med Kongefamilien på deforskellige ophold.

Det var tidligere Jæger Torben Nielsen fra Jan. 73, der meget levende fortalte om sine 41 år i Kongehuset.

Årets gang starter med Nytårstaflet den 1. januar. Herefter følger Nytårskur på Christiansborg, som hele Kongefamilien deltager i.

Torben Nielsen fortalte også om følgende: Audiens på Christiansborg – Påske på Marselisborg Slot – Residens på Fredensborg Slot samt ambassadørmodtagelse samme sted.

Endvidere fortalte Torben Nielsen om, hvordan Livgardens officerer skifter vagt på både Amalienborg og Fredensborg Slot.

Vi fik også et indblik i, hvordan det er at sejle med Kongeskibet Dannebrog samt sommerophold på Marselisborg og Gråsten slotte. Endvidere fik vi et indblik i, når Kongeskibet besøger Færøerne og Grønland.

Senere på året hvordan efteråret på Fredensborg Slot forløber og december på Amalienborg Slot og Jul på Marselisborg Slot.

Vi hørte også om Nytårstalen samt vagtskiftet på Amalienborg Nytårsaften og 1. nytårsdag.

En rigtig dejlig og spændende aften, som sluttede med spisning.

Der skal lyde en stor tak til Torben Nielsen.

Feb. 69. Chr. Roland Christiansen